Поразпитах из един форум на алфа в Англия, всички казват че нямат проблеми и са направили вече 20-30к мили. Проблеми са имали само тези първите модели, после са се изчистили.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa Romeo 159...Заслужава ли си....?
Collapse
X
-
Докато разискваме дали си заслужава модела остаряДа променим темата на "Алфа 159 втора ръка - заслужава ли си!
майтап.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Изчакай да излезне 1.9би-турбо дизела...190коня 400НМ и я взимайsigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Ти на кой от всичките форуми им писеш?sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
Comment
-
Това са новите "телефонни шайби" тип 8С.....и аз много ги харесах.
Трябва да си ги поръчаш при дилъраsigpic
Comment
-
Градско харчи 10.8
Нови двигатели....1.8турбо бензин, 1.9Би-турбо дизел....sigpic
Comment
-
Ето един интересен артикъл за 159. След месец ще ходя до дилъра в София и ше видя каква гаранция дават. Ще поразпитам кога ще мойе да се поръча новата версия на 2.4 - улекотена малко и ако всичко е наред се надявам да стана собственик на една от тези красавици
http://www.autonews.com/assets/PDF/CA34311117.PDF
Comment
-
Изчакай да мине Женевския салон в началото на Март...след това нещата ще са по ясни.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от gogobadboy
Тези 200 коня да се усещат.с хубавото се свиква бързо, е казал народа. Иначе мен лично в началото 159-ката буквално ме стряскаше
за това и карането като попадна в мен първата седмица беше като тест на турбината (само да уточня, взех колата разработена, щото знам че колегите ше ме нападнат веднага с думи като разсипник и душманин :P ). Та... карам я вече 20000 км и съм безнадеждно влюбен в нея, въпреки малките (леко дразнещи проблемчета). На дълъг път няма равна
или просто хората не настъпват
интересно ми е какъв ше е двутонния Хюндай за който стана ясно че троши 159-ки, но това е тема за един друг раздел на форума. Ако си вземате такава - БОСЕ-то е задължително, за фабрично инсталирана музика е върха
не съм карал по-малък мотор, на дълго наистина е много приятен, разхода в началото беше 12 градско (причината е в задкормилното устройство), но след първата седмица падна на 9.7 - 10.4л/100км. На дълго - 8.0 - 10л/100км. Не става за гонка в града
(от личен опит казвам, просто първите две предавки са адски къси и некоя далеч по-стара колица дърпа в началото - люлински Голф 3 ГТИ примерно доста ме изнерви една вечер по светофарите, но пък всичко приключва като вкарам трета и вдигна над 2500rpm)... абе стига съм дрънкал, вземай колата и газ!!! Страхотна е!
155, 156, 159That's the way I count
Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Comment
Comment